Saturday, December 31, 2011

Berakhirnya 2011.... munculnya 2012

0 comments
Hai apa khabar sekalian pembaca blog?? harap sihat2 semuanya... ^_^... lama dh din x taip blog ni, rindu plak nk taip... huhu... oh ya, sekarang dh 31 disember 2011, ini bermakna 2011 akn bakal berakhir dan 2012 akn menyusul pula... ermmm.. byk kenangan yang tak dpat din lupakan sepanjang tahun 2011 ini... ^_^... kenangan manis ade, kenangan pahit ade.... tapi kne waspada gak, dlm kita bersuka ria ni, kita kne ingat, hidup ini umpama roda, kadang2 kita diatas, kadang2 juga kita dibawah, sepanjang tahun 2011 ini, byk juga yg din dh buat silap... ermmm minta diampun semuanya yah... kdg2 kala din ada rasa gak x gembira bla mendapat sesuatu yg x ingin berlaku... namun itu x akn buat din patah semangat kerana din ade terbaca satu petikan dr seseorang yg berbunyi begini... Menurut Anas bin Malik, apabila Rasululah s.a.w berhadapan dengan sebarang kesusahan, Baginda akan membaca doa berikut:


"wahai Allah yang Maha Hidup dan Maha Kekal, dengan rahmat-Mu aku memohon permohonan. perbaikilah keadaanku seluruhnya dan janganlah Engkau biarkan nasibku ditentukan oleh diriku sendiri walaupun sekadar sekelip mata."
(Riwayat al-Nasa`i)

kita walau apa2 pun, ingatlah Allah sentiasa bersama kita... jgnlah kita cuba jauhkan diri dariNya... I.Allah kita akan dapat apa yg kita inginkan.. terdapat juga kata2 yg dipetik dari wall facebook kwn yg berbunyi... Allah tahu apa yang terbaik untuk kita.. Dia tidak memberi apa yang kita inginkan. tapi dia memberi apa yang kita perlukan disaat yang terbaik untuk kita.. Kadang-kadang kita menangis, kecewa,kenapa Allah tak beri apa yang kita nak.. Tapi sebenarnya Allah dah tetapkan yang lebih terbaik untuk kita..so jangan nak nyesal2 sangat~ Syukur ape yang kite dapat selama nie... apabila terbaca benda ni, barulah din terasa dan tahu sememangnya Allah telah menetapkan sesuatu itu utk kita.... segala2nya tlh tertulis di luh mahfuz lg.... jd, thn 2012 yg bakal menjelang tiba ni nti, kgnlah kita sia2kan peluang yg kita ada, kerana peluang utk hidup itu hanyalah sekali... dan tiada dua atau tiga kalinya.... gunakanlah dengan sebaik mungkin.... 


din mengucapkan selamat tahun baru kepada semua pembaca blog..... yg lain akan din update bla din dh smpai kat rumah.... ^_^

Sunday, December 25, 2011

Bermulanya Study Week

0 comments
hai apa kabar sekalian pembaca blog... lama dh din x update blog din ni... ermm... x sangka dh nk ke penghujung 2011... beberapa hari lg nk melangkah ke 2012... sekejap jer rasa.... huhu.... sekarang ni musim study week kat UPM... rasa2nya semua IPTA sama kan... agak kebosanan plak... coz berasa sunyi.. din ni jenis yg x suka sunyi n keseorangan.. huhuhu.... ape2 pun, masa stusy week ni, din akn cuba cover semua subjek utk tingkatkan lg pointer... ^_^.. ok lh smpai sini dulu.... da~

Friday, December 9, 2011

KETENSIONAN YANG TEAMAT SANAGAT!!!!!!!

0 comments
Hari ni din agak tension skit, coz bengkel nasyid yang din jd pengarah nk dekat, tp penyertaan x byk n ajk2 mcm...... diorg nk kne suap jer... xde nk tnya pape.. dh ler 10-11 disember tue 3 program yg melibatkan din berjalan serentak.. kalau lah ade klon kan senang.... tensionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mungkin ini semuanya dugaan dari Allah... sabor jer lah....

Monday, December 5, 2011

Jom Heboh & South City

0 comments
hai apa kabar... din agak bosan hari ni.. tue lh sebabnya din tulis blog ni... susah juga nk update blog ni coz byk kerja yg perlu settel... berbalik dgn tajuk td, hari ni td, din pergi jom heboh dgn kwn2 dlm lingkuan kul 3 ptg td... smpai2 sna, parking penuh terpaksalah parking jauh... huhu... smpai jer td... fuhh! rmai gak org... almaklumlah hari terakhir Jom heboh... kat sna, din bli byk gak brg... bli dutch lady, cornflakes, chipmore... ish2x, byknyer... huhu... kat jom heboh nk dekat RM50 dh abis... perghhhh!!!!!!... lepas tue pergi ke south city, coz kwn nk jumpa Pak Arab.. he3... utk tujuan assignment arab.... kat south agak lama gak.. smpai jam 8 mlm... huhu... kat south city bli gak brg.. adoyaii... sbnrnya brg utk stok.. he3.. mybe x blik kot tyme cuti sem nti.... fuhh.. agak penat lah hari ni.... ok lah, ade masa din smbung blik yea... da~... ^_^

Thursday, December 1, 2011

Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(UIAM)

0 comments


 hai, bersua lag utk kali kedua... din saje jer nk taip blog ni.. agak kebosanan skit dlm kelas... he3... ni td upload gmbr din tyme din berada di UIAM. tyme ni din n member2 pegi tgk IPAC 2011... memang gempak UIA buat persembahan, x sangka diorg hebat buat sedemikian. harap2 suatu hari nti UPM akn buat seperti tue gak.... ^_^





Wednesday, November 30, 2011

saat-saat akhir

0 comments
hai apa kabar sekalian pemabaca blogger. lama dah menulis something kat blog ni...huhu... maklumlah saat2 akhir terlalu sibuk dgn kerja2 yg perlu disiapkan... sbnrnya din x tau nk tulis ape??? agak kebosanan skit... opps terlupa plak berkenaan dgn tajuk diatas, ni dah minggu ke10 byk assignment nk kne anta... adoyaii... presentation segala.... semua nk kne sumbit.. tue lah masalah bla tangguhkan kerja... ingat yea pembaca, jgn nk tangguh2kan kerja.. ni lah balasannyer... huhuhu... ok lah.. nti ade masa din akan update lg....

Wednesday, November 9, 2011

PENITI V

0 comments
hye bersua lagi kta hari ni... pena nk meluahkan sesuatu.. tapi sikit jer lh.. huhuhu... rasa tkut plak sbnrnya nk ikut PENITI ni.... kna byk membaca utk tau segala2nya... da ler ttg kepimpinan n isu semasa... alamak... susah2... tp xpe.. amik sbg pengalaman... harap2 dpt smpai ke separuh akhir or kalu ade rezeki ke peringkat akhir.... :)

Sunday, November 6, 2011

Salam Perantauan

0 comments
Hye lama dh x bersua... hampir semingu dah kot.... kat sini pena nk mencucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kpd seluruh umat islam yang menyambut hari raya..... sedih gak sbnrnya ni coz raya kat perantauan.... maklumlah  kampung nun jauh di seberang laut sana.... hrmmm, nasib baik ade sedara mare kat sini... mok polah mcm nie nak... sabar jak nk.. x lamak gk bah... nang angol juak palak arah ctok jak.... angol ngan daknya semua... hahaha... ka pulai ku tk... nma brita apai ngau indai ku ba diak?????? huhuhuhu... harap2 semuanya manah2.....

Monday, October 31, 2011

Festival Nasyid MAKUM 2011

0 comments
Hai bersua lagi kta di ruangan blog ni... alhamdulillah semalam bru sja selesai berlangsungnya festival nasyid MAKUM 2011 di UKM, Nahwan Nur mewakili UPM telah mendpat Pingat Perak iaitu Naib johan dlm pertandingan tersebut dan juga telah mendapat anugerah persembahan terbaik(emas), Vokal terbaik(gangsa), Lgu terbaik(gangsa) dan juga Busana terbaik(gangsa), walaupun agak ketidakpuashatian dengan keputusan, namun segala2nya telah ditentukan. kita merancang Allah yang menentukan, apa2 pun, tahniah kepada UKM kerana telah mendapat pingat Emas iaitu johan dalam Festival Nasyid MAKUM ini.... Tahniah juga kepada semua IPTA yg terlibat... jangan putus asa, cuba lagi lain kali......

Sunday, October 30, 2011

Hoben Jang Hoben Juara, peteh ganu peteh tumpas....

0 comments
akhirnya pada malam ini telah menyaksikan nogori berjaya menumpaskan ganu di medan perlawanan di stadium shah alam.... aduh2.... ciannyer ganu.. xpe2 cuba lain kali yer.... huhuhu.... nogori mmg hebat doe... huhuhu...

Saturday, October 29, 2011

Alhamdulillah dan Tahniah!!!!

0 comments
Alhamdulillah tlah seslesai pertandingan juara BEST... Putra Ikhwan telah merangkul naib juara dan juga persembahan terbaik.... In track see dari USIM telah merangkul johan, Walaupun masa singakt dan byk masalah, namun segala2nya berjalan dengan terkawal yg membawa perubahan sejarah utk nama Putra Ikhwan itu sendiri.....

Hoben Jang Hoben VS Peteh Ganu Peteh...

0 comments
wah2... ayat bukan main kan... walaupun agi idup agi ngelaban, tapi sentiasa sokong negeri yg di minati.... esok akan bermulanya perlawanan di Stadium Shah Alam, jom mari kita sama2 saksikan perlawanan Nogori menentang Ganu.... sapa yg menang????????????????

Friday, October 28, 2011

Esok bermulanya sebuah perjuangan....

0 comments
Esok bermulanya sebuah perjuangan Putra Ikhwan dalam menyampaikan sebuah dakwah... agak berdebar kerana terdpat sedikit masalah dari segi voicing mereka... namun I.Allah segala2nya boleh dibaiki pada malam ni..... jumpa lg utk tinta seterusnya... :)

Esok bermulanya sebuah perjuangan....

0 comments
Esok bermulanya sebuah perjuangan Putra Ikhwan dalam menyampaikan sebuah dakwah... agak berdebar kerana terdpat sedikit masalah dari segi voicing mereka... namun I.Allah segala2nya boleh dibaiki pada malam ni..... jumpa lg utk tinta seterusnya... :)

Tintaku Berbicara....

0 comments
Sekali lg berbicara.... tepat jam 2.56 am 27 Okt 2011 budak2 Nahwan Nur masih lg x tdo n sedang rancak berbual... wah gitu.... mata bertahan seperti burung hantu.... selepas penat menyakitkan tekak dengan latihan, mereka menyakitkan tekak lg dgn berbual2... ntah pukul brapa nk tdo.... huhu... pukul 10.30 pg nti akan ade training utk budak BEST...... hope lbh better dr sebelum2nya...

Membuat satu keputusan yang agak sukar....

0 comments
susahnya nk buat keputusan... ish3x.... kena pilih yg btul2 terbaik utk pertandingan coz akan membawa nama Universiti serta Kumpulan tersebut sendiri.... berat kepala aku nk memikirnya.... hope Putra Ikhwan akan membawa satu perubahan yang memberangsangkan pada kali ini.......

Thursday, October 27, 2011

Lagu menusuk kalbu.....

0 comments
video

Latihan Nasyid....

0 comments
Alhamdulillah.... sepanjang latihan nasyid, budak2 byk improvment dari yg sebelum2nya.....
0 comments
0 comments
selama seminggu training budak2 utk Pertandingan Juara Nasyeed BEST ni agak memenatkan skit..... mcm2 mood dtg.... hope diorg akn buat yg terbaik utk sabtu ni nti.....